Algemene info

S.B. Helios is de enige echte studenten badmintonvereniging in Utrecht en kan voor studenten net iets meer bieden dan een gewone badmintonvereniging. Alle leden (en het bestuur) zijn student (of hebben gestudeerd).

Competitie

Helios doet mee in twee verschillende competities. Dit zijn de zogenaamde voorjaarscompetitie [VJC] en de najaarscompetitie [NJC]. Leden kunnen zich hier voor opgeven. Thuiswedstrijden vinden plaats in het sportcentrum van de universiteit [Olympos] op vrijdagavond, zaterdagochtend of zondagochtend. 

Training

Het niveau varieert van beginners tot gevorderden. Je niveau is te vergroten door mee te doen aan de trainingen die elke week worden gegeven voor zowel beginners als gevorderden. Hiervoor zijn zes trainingsgroepen opgezet, ieder met spelers van gelijk niveau.

ISBT's en andere evenementen

Ook biedt SB Helios de mogelijkheid om deel te nemen aan Internationale Studenten Badmintontoernooien (ISBT's) in binnen- en buitenland. Sinds 2008 organiseert Helios elk jaar zelf ook een ISBT. Dit badmintontoernooi voor allerlei studenten uit binnen- en buitenland is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij gezelligheid voorop staat [iets wat uiteraard ook voor alle andere activiteiten in het jaar geldt]. Naast ISBT's wordt er minstens een keer per maand een leuke activiteit georganiseerd door de evenementencommissie, deze zijn toegankelijk voor iedereen. Enkele activiteiten die in het verleden erg succesvol waren, zijn: karaokeavond, de biercantus, bowlen en het jaarlijkse galadiner en eindfeest! Na elke activiteit gaan we na-borrelen in ons stamcafé, dit jaar café Domkop, zo kan je nog eens lekker napraten over de leuke avond en je contacten binnen Helios levend houden en uitbreiden.

De derde helft

Na afloop van een speelavond kun je, na een warme douche, veel leden vinden in het sportcafé van Olympos. Hier worden, onder het genot van een drankje, overwinningen gevierd, nederlagen verwerkt en strategieën bedacht voor de volgende keer.

Accommodatie en kosten

Een lidmaatschap bij Helios betekent automatisch ook dat je een sportkaart van het sportcentrum moet hebben. Hier vind je een overzicht van de kosten en de speeltijden.

Uitproberen of lid worden

Heb je zin om lid te worden of wil je eens kennis maken met de badmintonsport dan kun je vrijblijvend een keer komen meespelen of (als daar ruimte voor is) mee trainen op onze vaste speelavonden. Neem hiervoor even contact op met onze secretaris via info@sbhelios.nl. Je kunt gedurende het hele jaar komen kijken en instromen [we zijn niet gebonden aan bepaalde perioden dat mensen lid mogen worden] (zie "voor nieuwe leden" voor meer informatie). Dus, kom eens langs [alleen of neem iemand mee] en je bent in ieder geval verzekerd van een geslaagde avond! Heb je geen racket, geen punt: er zijn genoeg mensen die je een racket kunnen lenen, daarnaast heeft het bestuur altijd een paar rackets achter hand.

Team Utrecht

SB Helios is een studentensportvereniging en daarmee onderdeel van Team Utrecht.