Geschiedenis

SB Helios is gesticht op 1 september 1998, toen twee Utrechtse studentenbadmintonverenigingen samengingen. De jongste vereniging was de Federale Interne Competitie Badminton (FIKB), opgericht op 1 september 1988. Deze vereniging richtte zich op interne competitie voor de studentensporters in Utrecht met hierin heren-, dames- en mixteams. De andere vereniging was Badminton Club Utrechtse Studentensport (BC USS). Deze vereniging vertegenwoordigde de Utrechtse studentenbadminton op het nationale competitieniveau. Aan het eind van de jaren '70 speelde BC USS in de landelijke divisies.

SB Helios heeft 5 ereleden:

  • Irene Jansen, benoemd op 1 juli 1999. Zij is tot 1998 voor lange tijd trainster geweest van zowel FIKB als BC USS.
      
  • Betty Jansma, benoemd op 6 april 2011. Zij is trainster van Helios geweest in de periode 2004 tot 2011. Onder haar bewind is het niveau van SB Helios flink toegenomen en is de club gestaag gepromoveerd van de derde klasse naar de hoofdklasse.

  • Rob van Nuenen, benoemd op 16 oktober 2016. Rob heeft jarenlang bij SB Helios gezeten en in deze periode talloze commissies gedaan, de basis voor het gemeenschappelijke toernooi (Ballstars) gelegd en de voormalige website van Helios gebouwd. Tevens was hij tot 2016 een van de vaste trainers.

  • Johan van Rooij, benoemd op 18 september 2017. Johan heeft veel voor SB Helios betekend als bestuurslid. Daarnaast heeft hij het belang van sociale activiteiten aangekaart en heeft hij daarmee de basis gelegd voor onder andere de evenementencommissie.

  • Jelle Stuurman, benoemd op 14 september 2020. Wat heeft Jelle niet voor de club gedaan? Hij maakt dit jaar een decennium vol bij SB Helios en is daarin in verscheidene rollen ontzettend waardevol geweest voor de club. Maar we roemen Jelle vooral vanwege zijn liefde voor het ISBT Utrecht die mede door zijn tomeloze inzet enorm is gegroeid in de afgelopen jaren. Zijn input op zowel sportief als menselijk vlak is daarom bekroond met het erelidmaatschap.